ΆΡΘΡΑ

Διατροφή ή Άσκηση; Τι είναι πιο σημαντικό για την υγεία;

Πως συμβάλλει η Διατροφή στην υγεία μας;

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με μηνύματα που αφορούν ιδέες γύρω από τη διατροφή και τη υγεία. Ο τρόπος που τρώμε έχει αντίκτυπο και επηρεάζει το πώς είμαστε, το πώς τρώμε και την υγεία μας. Οι σωστές αποφάσεις που παίρνουμε για τον τρόπο ζωής μας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για ασθένειες όπως είναι η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, συγκεκριμένους τύπους καρκίνων και οστεοπόρωσης.

Η διατροφική κουλτούρα που αφορά αποκλειστικά την άνεση έχει οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων τα οποία είναι πλούσια σε σάκχαρα, λιπαρά και αλάτι. Οι καλές λοιπόν διατροφικές πρακτικές μπορούν να συμβάλλουν σε βελτίωση του τρόπου ζωής.

Ας μην ξεχνάμε ότι η καλή διατροφή είναι ένας από τους πιο αξιοσημείωτους παράγοντες για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας, του φυσιολογικού σωματικού βάρους και της υγείας σας. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην θεραπεία, πρόληψη και διαχείριση των ιατρικών καταστάσεων. Η βιβλιογραφική ανασκόπηση έχει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αναδείξει ότι οι βελτιώσεις στην διατροφή μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη εικόνα δεικτών υγείας και σε μείωση των αναγκών ιατρικής περίθαλψης.

Πως συμβάλλει η άσκηση;

Μπορεί τα οφέλη από την άσκηση να είναι γνωστά και μελετημένα εδώ και πολλά χρόνια, παρόλα αυτά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας είναι η σωματική αδράνεια. Παράλληλα, έχει γίνει και μία από τις κυριότερες αιτίες δημιουργίας χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Το πιο ισχυρό πειστήριο για την αξία της άσκησης είναι ότι αύξηση κατά 1 μεταβολικό ισοδύναμο (1 ΜΕΤ = Μια μονάδα που χρησιμοποιείται για να μετρήσει το μεταβολικό κόστος της φυσικής δραστηριότητας) οδηγεί σε 12% βελτίωση στην επιβίωση.

Πέρα από τη σωματική υγεία, τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιάσειστα και την θεραπευτική δράση της άσκησης στην πνευματική υγεία και τη βελτίωση της γνωσιακής λειτουργίας, του άγχους, της κατάθλιψης, των νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως είναι το Alzheimer και το Parkinson καθώς και στις περιπτώσεις εθισμού σε ουσίες.

Προτεινόμενη λύση: Συνδυασμός και των 2

Όταν λοιπόν το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται πιο φανερή η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος. Από την άλλη, όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα φαίνεται το προσδόκιμο επιβίωσης να μειώνεται από 7.5 έως και 20 χρόνια.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι καίρια λοιπόν για να μπορέσει να επιτευχθεί η μείωση του κινδύνου για χρόνια νοσήματα, αλλά και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Με τον όρο αλλαγή τρόπου ζωής εννοούμε την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής, τη διακοπή του καπνίσματος και την τακτική φυσική δραστηριότητα. Η εφαρμογή όλων των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε μείωση περισσότερο από 60% των πρόωρων θανάτων.

Γενικές κατευθύνσεις ανάλογα με τον στόχους σας

Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει τις εξής αρχές:

 • Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί και δημητριακά ολικής αλέσεως.
 • Τουλάχιστον 400 γρ. φρούτων και λαχανικών ημερησίως, με εξαίρεση τα αμυλούχα λαχανικά.
 • Λιγότερο από 10% της συνολικής ενέργειας πρέπει να προέρχεται από απλά σάκχαρα, αλλά ιδανικά θα έπρεπε να είναι λιγότερο από 5% για επιπρόσθετα οφέλη υγείας.
 • Λιγότερο από 30% της συνολικής ενέργειας θα πρέπει να προέρχεται από λιπαρά. Η έμφαση θα πρέπει να δίνεται στα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
 • Η πρόσληψη αλατιού θα πρέπει να είναι λιγότερο από 5 γραμμάρια ημερησίως.

Για την άσκηση:

Είναι σημαντικός ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωσης.

Όσον αφορά την αερόβια δραστηριότητα:

Τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης εβδομαδιαίως ή 75 λεπτά υψηλής έντασης ή συνδυασμός μέτριας κα υψηλής έντασης. Μεγαλύτερη ποσότητα άσκησης αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, αλλά και ακόμα μικρότερα είναι πολύ χρήσιμα. Ακόμα, η ύπαρξη μιας δραστήριας καθημερινότητας είναι ακόμα πιο επωφελής.

Όσον αφορά την προπόνηση ενδυνάμωσης:

Σε αυτή την προπόνηση θα πρέπει να περιλαμβάνονται ασκήσεις για τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες τουλάχιστον για 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/


4 Tips Διατροφής & Γυμναστικής για “Ατσάλινο” Ανοσοποιητικό …

Κάθε χειμώνα, εποχή που δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την κυκλοφορία πολλών ιών, θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικού σας σύστημα. Δε χρειάζεται βέβαια να προβείτε σε υπερβολικές παρεμβάσεις, καθώς με τις στοχευμένες υγιεινές συνήθειες, θα καταφέρετε να πετύχετε το στόχο σας.

1. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.

Θα εμπλουτίσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δοκιμάστε μια σούπα λαχανικών, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, κλπ.

2. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με πρεβιοτικές ίνες.

Δοκιμάστε όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα και λαχανικά, τα οποία, επειδή είναι πλούσια σε πρεβιοτικές ίνες βοηθούν τα βακτήρια του εντέρου και ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό.

3. Καταναλώστε πρωτεϊνικές τροφές

Η πρωτεϊνες συμβάλουν στη δημιουργία αντισωμάτων και το σχηματισμό λευκών αιμοσφαιρίων.

Βοδινό κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γάλα, αμύγδαλα, ρεβύθια, είναι μερικές τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες.

4. Η συστηματική άσκηση είναι ακόμα ένας καλός σύμμαχος για γερό ανοσοποιητικό.

Μην υπερβάλετε όμως … 90 λεπτά άσκησης με σχετικά μεγάλη ένταση είναι αρκετά.

Εαν θέλετε να ξεπεράσετε αυτά τα όρια, καλό θα είναι να καταναλώσετε υδατάνθρακες πριν και μετά την προπόνηση, για να δώσετε στον οργανισμό το κατάλληλο “καύσιμο”.


Οσα θες να μάθεις για τα Προβιοτικά

Τι είναι τα προβιοτικά;

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προορίζονται να έχουν οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται ή εφαρμόζονται στο σώμα. Μπορούν να βρεθούν στο γιαούρτι και σε άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, σε συμπληρώματα διατροφής και σε προϊόντα ομορφιάς.

Αν και οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται τα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς ως επιβλαβή «μικρόβια», πολλά είναι στην πραγματικότητα χρήσιμα. Ορισμένα βακτήρια βοηθούν στην πέψη των τροφίμων, καταστρέφουν τα κύτταρα που προκαλούν ασθένειες ή παράγουν βιταμίνες. Πολλοί από τους μικροοργανισμούς στα προβιοτικά προϊόντα είναι ίδιοι ή παρόμοιοι με τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσικά στο σώμα μας.

Είναι τα πρεβιοτικά ίδια με τα προβιοτικά;

Όχι, τα πρεβιοτικά δεν είναι ίδια με τα προβιοτικά. Τα πρεβιοτικά είναι μη αφομοιώσιμα συστατικά τροφίμων που διεγείρουν επιλεκτικά την ανάπτυξη ή τη δραστηριότητα των επιθυμητών μικροοργανισμών.

Πηγές Προβιοτικών

Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα. Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι, το κομπούχα, το ξινολάχανο, και το κεφίρ περιέχουν φυσικά βακτήρια. Τα προβιοτικά συμπληρώματα είναι χάπια που περιέχουν ζωντανά βακτήρια και ποικίλλουν ανάλογα με το είδος και τη συγκέντρωση βακτηρίων.

Πηγές Πρεβιοτικών

Τα πρεβιοτικά είναι ζυμώσιμες ίνες που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα που είναι δύσπεπτα για τον άνθρωπο. Αυτές οι ίνες ζυμώνονται από τα βακτήρια που ζουν στο έντερό σας, γνωστά και ως μικροβίωμα. Τα πρεβιοτικά ωφελούν την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων που ζουν στο έντερο σας. Τα πρεβιοτικά βρίσκονται σε πολλά διαφορετικά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως μήλα, αγκινάρες, μπανάνες, κριθάρι, σκόρδο, πράσινα λαχανικά, βρώμη, κρεμμύδια, ντομάτες και σιτάρι.

Πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα προβιοτικά;

Τα προβιοτικά μπορεί να έχουν ποικίλες επιδράσεις στον οργανισμό και διαφορετικά προβιοτικά μπορεί να δρουν με διαφορετικούς τρόπους.

Τα προβιοτικά μπορεί:

 • Βοηθούν το σώμα σας να διατηρήσει μια υγιή κοινότητα μικροοργανισμών ή βοηθούν την κοινότητα μικροοργανισμών του σώματός σας να επιστρέψει σε υγιή κατάσταση μετά από διαταραχή
 • Παράγουν ουσίες που έχουν επιθυμητά αποτελέσματα
 • Επηρεάζουν την ανοσολογική απόκριση του σώματός σας.

Μπορούν τα προβιοτικά να είναι επιβλαβή;

 • Τα προβιοτικά έχουν εκτεταμένο ιστορικό φαινομενικά ασφαλούς χρήσης, ιδιαίτερα σε υγιή άτομα. Ωστόσο, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει λεπτομερώς την ασφάλεια των προβιοτικών, επομένως υπάρχει έλλειψη έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των παρενεργειών.
 • Ο κίνδυνος επιβλαβών επιπτώσεων από τα προβιοτικά είναι μεγαλύτερος σε άτομα με σοβαρές ασθένειες ή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν εξετάζονται τα προβιοτικά για άτομα υψηλού κινδύνου, όπως τα πρόωρα βρέφη ή οι βαριά άρρωστοι ασθενείς στο νοσοκομείο, οι πιθανοί κίνδυνοι των προβιοτικών θα πρέπει να σταθμίζονται προσεκτικά έναντι των οφελών τους.
 • Πιθανές επιβλαβείς επιδράσεις των προβιοτικών περιλαμβάνουν λοιμώξεις, παραγωγή επιβλαβών ουσιών από τους προβιοτικούς μικροοργανισμούς και μεταφορά γονιδίων αντίστασης στα αντιβιοτικά από προβιοτικούς μικροοργανισμούς σε άλλους μικροοργανισμούς στην πεπτική οδό.
 • Ορισμένα προβιοτικά προϊόντα έχουν αναφερθεί ότι περιέχουν μικροοργανισμούς διαφορετικούς από αυτούς που αναφέρονται στην ετικέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι μολυσματικοί παράγοντες μπορεί να θέτουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία

10 ΧΡΟΝΙΑ L.A. FITNESS – 10 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ !!!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων του L.A. FITNESS, με κάθε εγγραφή ή ανανέωση από 20/9 έως 30/10 σας προσφέρουμε 10 παροχές/προνόμια στο γυμναστήριό μας και σε συνεργαζόμενες εταιρείες:

 1. ΕΚΠΤΩΣΗ 20% σε ΟΛΕΣ τις ετήσιες συνδρομές
 2. ΔΩΡΟ 1 μήνας συνδρομής
 3. 2 μήνες ΠΑΓΩΜΑ συνδρομής
 4. ΔΩΡΟ 5 small group sessions (TRX, Functional)
 5. Συμμετοχή στην κλήρωση για 10 μοναδικά δώρα τεχνολογίας και ευεξίας
 6. Κουπόνι έκπτωσης αξίας 50€ για θεραπείες αδυνατίσματος, κυτταρίτιδας και σύσφιξης στο L.A. MEDICARE
 7. Ένα (1) καφέ ΔΩΡΟ και ΕΚΠΤΩΣΗ 20% για απεριόριστες αγορές έως 31/10 στο ALL DAY KOUZINA
 8. ΕΚΠΤΩΣΗ 20% για απεριόριστες αγορές έως 31/10 στο TSILIKO STREET FOOD
 9. ΕΚΠΤΩΣΗ 20% για απεριόριστες αγορές έως 31/10 στο www.laflavours.gr
 10. ΕΚΠΤΩΣΗ 10% στις υπηρεσίες του TSILIKO STEAM WASH

Διατροφική αξία λαχανικών

Το μπρόκολο, είναι ένα από τα λαχανικά που ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών, μαζί  με το κουνουπίδι, το λάχανο, το καλαμπόκι κ.α Ένα από τα κοινά τους χαρακτηριστικά, είναι ότι αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών και είναι φτωχά σε θερμίδες. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μπρόκολου, ενώ το εντοπίζουμε και σε διαφορετικούς χρωματισμούς: από πράσινο έως μωβ. Έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας και συμβάλλει θετικά σε πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ειδικά σε βιταμίνη C, θεωρείται πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φολικού οξέως και καλίου, που το κάνουν ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συμβάλλει: Στην βελτίωση της υγείας των οστών. Στην αντιγήρανση. Στην βελτιωμένη πέψη και φυσική αποτοξίνωση. Στην προστασία από χρόνιες ασθένειες. Διατροφική αξία: 90 γραμμάρια ψιλοκομμένο ωμό μπρόκολο περιέχουν: 31 θερμίδες 0 γραμμάρια λίπους 6 γραμμάρια υδατανθράκων (μεταξύ των οποίων 2 γρ. ζάχαρης και 2 γρ. ινών) και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης Μία κούπα μπρόκολο μας παρέχει το 100% της καθημερινής μας ανάγκης για βιταμίνη C και βιταμίνη Κ

Step

Tο step concept ανήκει στα ομαδικά αερόβια προγράμματα. Συνδυάζει  έντονη άσκηση, μουσική, χορό και διασκέδαση. Για τον λόγο αυτό θεωρείται μία ενδιαφέρουσα προπόνηση, ενώ είναι ένα από τα αγαπημένα ομαδικά προγράμματα πολλών. Στοχεύει στην ενίσχυση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας, την μυική αντοχή των κάτω άκρων και την ενδυνάμωση. Βελτιώνει την φυσική κατάσταση του ασκούμενου και συμβάλλει στην καύση εκατοντάδων θερμίδων σε μία μόνο προπόνηση! Εάν αυτό το πρόγραμμα συνδυαστεί με σωστή διατροφή, τα αποτελέσματα θα είναι μοναδικά, αφού μειώνει το ποσοστό του λίπους από το σώμα σε μεγάλο βαθμό. Το Step Concept είναι κατάλληλο για άτομα κάθε ηλικίας, αρκεί να ακολουθούν σωστά τις υποδείξεις του γυμναστή. Ακόμη, τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καρδιά τους ή την μέση τους, είναι απαραίτητο να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους. Προτιμάς να γυμνάζεσαι διασκεδάζοντας;
Τότε το Step Concept είναι το ομαδικό πρόγραμμα που σου ταιριάζει.
Σε περιμένουμε στο L.A. FITNESS για να το δοκιμάσουμε μαζί!!

Κettlebell

Το kettlebell, είναι μία βαριά σιδερένια μπάλα με μία λαβή. Αυτό το εργαλείο εκγύμνασης, συμπεριλαμβάνεται στα βάρη που κυμαίνονται από 4 έως και 45 κιλά. Οι αρχάριοι ξεκινούν από τα 4 κιλά και στην συνέχεια τα αυξάνουν. Οι ασκήσεις με kettlebell είναι για πολλούς το μυστικό για μία αποτελεσματική γράμμωση!
Ενδυναμώνουν τις μυϊκές ομάδες ολόκληρου του σώματος, ενώ μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα να κάψουν το λίπος της κοιλιάς, περισσότερο από κάθε άλλη άσκηση. Θα σε βοηθήσουν σίγουρα να βελτιώσεις την αντοχή σου, τον συντονισμό, την επιδεξιότητα και ως συνέπεια την αθλητική σου επίδοση και ολόκληρη την ποιότητα της ζωής σου. Μέσα σε 20 λεπτά μπορείς να κάψεις έως και 300 με 400 θερμίδες, ενώ τα αποτελέσματα θα εκτοξευτούν αν τις συνδυάσεις με αερόβια άσκηση.
Μερικές ασκήσεις με kettlebell:
Swing με το ένα χέρι εναλλάξ Περιστροφές χεριών στην οριζόντιο Άρσεις με το ένα χέρι/ με τα δύο χέρια Μπροστινά σκουότ Προβολές με το χέρι ψηλά Πλάγιες προβολές με kettlebells Πιέσεις στήθους με ανύψωση του κορμού Τούρκικες ανυψώσεις
Κάμψεις

Stretching

Οι διατάσεις Stretching, είναι το σημαντικότερο βήμα που θα πρέπει να εκτελείται από κάθε ασκούμενο πριν ξεκινήσει και αφού ολοκληρώσει την εκγύμνασή του.
Ωφελεί με πολλούς τρόπους το σώμα μας και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να παραλείπεται από κανέναν, τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της άσκησης!
Ακόμη και ως μεμονωμένη άσκηση κάθε μέρα αφού ξυπνήσουμε, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευλυγισία μας και την κινητικότητά μας!

Γιατί όμως θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκγύμνασής μας;
* Βελτιώνουν την κινητικότητα των αρθρώσεων.
* Αυξάνουν το μυικό μήκος.
* Βελτιώνουν την  μυϊκή απόδοση.
* Προλαμβάνουν τραυματισμούς και αποκαθιστούν την κινητικότητα.
* Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
* Συμβάλλουν στην αυτοσυγκέντρωση.


Γυμναστική: το αντικαταθλιπτικό του χειμώνα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση συμβάλλει με τον πιο θετικό τρόπο τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Έρευνες έχουν δείξει, πως η εκγύμναση όχι μόνο, αντιμετωπίζει την κατάθλιψη αλλά και αποτρέπει την εμφάνισή της!

Τους χειμερινούς μήνες, η διάθεσή μας δεν είναι ανεβασμένη και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού ο ήλιος, που αποτελεί πηγή θετικής ενέργειας, βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα και μας κάνει να νιώθουμε μελαγχολικοί.

Με την βοήθεια της άσκησης, η αίσθηση αυτή μπορεί να εξαλειφθεί, αφού κατά την διάρκεια της εκγύμνασης εκγύμνασης εκρηγνύεται σε μεγαλύτερα επίπεδα στο εγκέφαλό μας μία ουσία που ονομάζεται σεροτονίνη και είναι υπεύθυνη για τις διαθέσεις μας. Η συστηματική εκγύμναση μπορεί να έχει πιο δραστικά αποτελέσματα ακόμη και από αντικαταθλιπιτκές/φαρμακευτικές αγωγές ή από συμπληρώματα διατροφής! 


Power Cycling

Tο spinning είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να κάψετε λίπος από την κοιλιά, ενώ παράλληλα γυμνάζει χέρια και πόδια βοηθώντας στην γράμμωση του σώματος. Όσον αφορά στις θερμίδες, βοηθά στην απώλεια 500 ως 700 θερμίδων στην κάθε συνεδρία. Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιον λόγο είναι η αγαπημένη γυμναστική των μοντέλων. Γνωρίζατε πως οι συνεδρίες spinning συνδυάζουν δύο τύπους γυμναστικής; Την αερόβια και την αναερόβια; Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις αλλαγές του ρυθμού που γίνονται κατά την διάρκεια της προπόνησης που είναι ευεργετικός για την καρδιά μας. Κατά την διάρκεια της προπόνησης, χάρη στη δυνατή μουσική και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε, το μυαλό μας μένει απασχολημένο και ξεχνάμε τις καθημερινές μας έγνοιες. Επιπλέον, μετά από την κουραστική προπόνηση κοιμόμαστε καλύτερα κατά την διάρκεια της νύχτας για να ξεκουραστούμε. Τέλος, με το spinning απελευθερώνονται ενδορφίνες γνωστές και ως οι ορμόνες της ευτυχίας Tα οφέλη του cycling ?Αναπτύσσεις το καρδιο-αναπνευστικό σου σύστημα ?Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος καταπολεμά τις θρομβώσεις ?Αυξάνει τις αντοχές ?Βοηθάει στην καύση λίπους και στην ανάπτυξη των μυών του σώματος. Το L.A. Fitness διαθέτει ειδική αίθουσα με 20 ποδήλατα power cycling. Επέλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα να χάνεις… θερμίδες! ➡️ https://lafitness.gr/ypiresies/cycling/