Αποκατάσταση Τραυματισμών

Πως μπορώ να αποφύγω τους τραυματισμούς;

Το pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος, χαρίζει ευλυγισία και ισορροπία, έτσι μειώνεται ο κίνδυνος σωματικής βλάβης όχι μόνο κατά την διάρκεια της εξάσκησης αλλά και σε οτιδήποτε άλλο κάνετε.

Μπορούμε να θεωρήσουμε το Pilates εκτός από γυμναστική και θεραπευτική μέθοδο για την αποκατάσταση τραυματισμών;

Ναι. Με την ποικιλία των ασκήσεων που διαθέτει μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς και μυοσκελετικά προβλήματα. Βοηθάει κυρίως σε τραυματισμούς της οσφυικης μοίρας και της μέσης.

Ποια είδη pilates προτείνονται για την αποφυγή και αποκατάσταση τραυματισμών;

Τοσο τα κρεβατια οσο και τα στρωματα μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλύτερη πυρηνική σταθερότητα (ενδυνάμωση κοιλιακών και ραχιαίων μυών) που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σωματικού τραυματισμο, αλλά και για την αντιμετώπιση των σωματικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Πως θα αντιμετωπίσω πιο γρήγορα τραυματισμούς σε συγκεκριμένες περιοχές άμεσα;

Τη λύση δίνει το Personal training με εστίαση στον τραυματισμό για ενδυνάμωση των γύρω περιοχών. Μετά από κάθε τραυματισμό κάποιοι μύες χρειάζονται ενδυνάμωση, κάποιοι άλλοι διάταση για αύξηση της ελαστικότητας και ορισμένες αρθρώσεις αύξηση της ευλυγισίας. Το personal  training ειδικά βοηθάει στη διάταση περιοχών που έχουν βραχύνσεις.

Μπορώ να συνδιάσω και τον νερό στην αποκατάσταση;

Φυσικά, η πισίνα βοηθάει πολύ και ιδιαίτερα το ελεύθερο κολύμπι γιατι δεν επιβαρύνονται οι αρθρώσεις. Ακόμη μπορείς να δοκιμάσεις τα ομαδικά προγράμματα στην πισίνα.

Με τι να ξεκινήσω την αποκατάσταση;

Είναι καλύτερα να ξεκινήσεις ένα προγραμμα από την πισίνα για να δυναμώσουν οι μύες σου.

Και αν ο χρόνος μου είναι περιοριμένος;

Σου έχουμε και εδώ τη λύση: ΕΜS. Tο καινούριο πρόγραμμα του γυμναστηρίου που σου υπόσχεται ενδυνάμωση σε όλο το σώμα για αποκατάσταση τραυματισμών. Μπορείς να το προσαρμόσεις στις ώρες και μέρες που επιθυμείς!