Διατροφική αξία λαχανικών

Διατροφική αξία λαχανικών

Το μπρόκολο, είναι ένα από τα λαχανικά που ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών, μαζί  με το κουνουπίδι, το λάχανο, το καλαμπόκι κ.α

Ένα από τα κοινά τους χαρακτηριστικά, είναι ότι αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών και είναι φτωχά σε θερμίδες. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μπρόκολου, ενώ το εντοπίζουμε και σε διαφορετικούς χρωματισμούς: από πράσινο έως μωβ.
Έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας και συμβάλλει θετικά σε πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού μας.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ειδικά σε βιταμίνη C, θεωρείται πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φολικού οξέως και καλίου, που το κάνουν ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Συμβάλλει:
Στην βελτίωση της υγείας των οστών.
Στην αντιγήρανση.
Στην βελτιωμένη πέψη και φυσική αποτοξίνωση.
Στην προστασία από χρόνιες ασθένειες.

Διατροφική αξία:
90 γραμμάρια ψιλοκομμένο ωμό μπρόκολο περιέχουν:
31 θερμίδες
0 γραμμάρια λίπους
6 γραμμάρια υδατανθράκων (μεταξύ των οποίων 2 γρ. ζάχαρης και 2 γρ. ινών) και
3 γραμμάρια πρωτεΐνης
Μία κούπα μπρόκολο μας παρέχει το 100% της καθημερινής μας ανάγκης για βιταμίνη C και βιταμίνη Κ

Share this post