Σωστή διατροφή και υγεία

Σωστή διατροφή και υγεία

Η καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτώνται από τη διατροφή. Για να εξασφαλιστεί μια ισορροπημένη διατροφή, είναι σημαντικό τα καθημερινά μας γεύματα να περιλαμβάνουν μια ποικιλία τροφίμων, η οποία ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας.

Η σωστή ημερήσια διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει
?Υδατάνθρακες 50-60% της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων.
?Λίπη (λιπίδια) 25-35%.
?Πρωτεΐνες (λευκώματα) 10-15%.
?Βιταμίνες
?Φυτικές ίνες
?Ιχνοστοιχεία και άλλα στοιχεία
?Νερό

Το ποσό των θερμίδων που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος υπολογίζεται ανά κιλό βάρους και καθορίζεται από τους διάφορους παράγοντες όπως τη φυσική δραστηριότητα, τη σωματική κατάσταση, την ηλικία, το φύλο και τις κλιματικές συνθήκες.

Οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες αποτελούν πηγές ενέργειας. Οι υπόλοιπες ουσίες δεν παράγουν ενέργεια, αλλά συμμετέχουν σε διάφορες διεργασίες του οργανισμού όπως τον μεταβολισμό.
Πρέπει πάντα να παίρνουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε και όχι παραπάνω, γιατί τότε αυξάνεται το βάρος μας με τα γνωστά επακόλουθα.

Το L.A. Flavours φροντίζει για μια ισορροπημένη διατροφή, με προϊόντα βιολογικά και χωρίς γλουτένη, με γλυκαντικά εναλλακτικά της ζάχαρης, με φρέσκα σπιτικά σνακς υψηλής ποιότητας και γεύσεις που ξεχωρίζουν.

Βάλε και συ στην ζωή σου την υγιεινή διατροφή!

Share this post