ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι

Η Πρεσσοθεραπεία  αποτελεί την εξέλιξη της γνωστής λεμφικής μάλαξης καθώς στηρίζεται στις ίδιες αρχές με αυτήν. Η λεμφική μάλαξη είναι μια τεχνική απαλού και ρυθμικού μασάζ που βοηθά στην απορρόφηση των υγρών, την προώθηση της λέμφου προς τα λεμφογάγγλια  και την επιστροφή  της στο φλεβικό σύστημα. Βελτιώνει την διαδικασία του μεταβολισμού και αυξάνει τις φαγοκυτταρικές ιδιότητες των λευκών αιμοσφαιρίων. Με τη λεμφική μάλαξη το ανθρώπινο σώμα δέχεται μια ήπια αφύπνιση. Επιπρόσθετα, η λεμφική μάλαξη συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των οιδημάτων που προκαλούν πόνο στον ασθενή καθώς και στη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Πως εφαρμόζεται

Η Πρεσσοθεραπεία λοιπόν, είναι η ιδανική θεραπεία λεμφικής αποσυμφόρησης και αντιοιδηματικής δράσης. Πραγματοποιείται μέσω μηχανήματος τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας, το οποίο φέρει έγκριση FDA. Το μηχάνημα της περσσοθεραπείας, αποτελείται από μία αντλία , που εκτοξεύει μεγάλη ποσότητα αέρα, ο οποίος διοχετεύεται στα διάφορα εξαρτήματα, υπό μεταβλητή  πίεση. Η αεραντλία συνδέεται με τους αεροθαλάμους, τους οποίους γεμίζει και αδειάζει. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται ένα τμηματικό περισταλτικό μασάζ υπό ρυθμικά ελεγχόμενη πίεση. Οι αεροθάλαμοι έχουν σχήμα μπότας για τα κάτω άκρα και φθάνουν μέχρι κάτω από το στήθος. Ο ασθενής αρχίζει να νιώθει τμηματικά πίεση σε κομβικά σημεία του λεμφικού συστήματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σώματος, ρυθμίζεται ο βαθμός και η διάρκεια της πίεσης αλλά και της αποσυμπίεσης που νιώθει ο ασθενής. Το άτομο πρέπει να αισθάνεται τις πιέσεις, χωρίς όμως να του είναι δυσάρεστες.

εδω βαζεις το βιντεο

https://www.youtube.com/watch?v=WFNhON4ElOA

Πρεσσοθεραπεία μπορούν να κάνουν:

Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας με καθιστική δουλειά, για την αντιμετώπιση των έντονων κατακρατήσεων (πρησμένα πόδια) και της λεγόμενης κυτταρίτιδας. Αθλητές μετά από κάθε είδους έντονης άσκησης για αποσυμφόρηση των μυών από την συσσώρευση γαλακτικού οξέος μετά την άσκηση. Γυναίκες στη κλιμακτήριο που έχουν έντονες ορμονικές αλλαγές άρα και έντονα πρηξίματα σε όλο το σώμα. Αντρες και γυναίκες που θέλουν να αποτοξινώσουν το σώμα τους και προσπαθούν να χάσουν κιλά και ο μεταβολισμός τους μαζί με τον δείκτη της ζυγαριάς έχουν “κολλήσει” .

Πλεονεκτήματα

Η πρεσσοθεραπεία βοηθάει την υγεία και την ομορφιά με πολλούς τρόπους:
Βελτιώνει διαταραχές του κυκλοφοριακού
Συμβάλλει στην απώλεια βάρους
Καταπραΰνει τα πρηξίματα
Μειώνει την κυτταρίτιδα
Κάνει το δέρμα πιο ελαστικό
Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Προσδίδει ευφορία και ευεξία

Είναι επίπονη θεραπεία;

Οχι, η πρεσσοθεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και χαλαρωτική, έχετε μόνο την αίσθηση μιας ελαφριάς πίεσης.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την πρεσσοθεραπεία;

Η πρόταση μας είναι πριν την θεραπεία να έχετε πιει αρκετό νερό για να διευκολύνουμε την κίνηση της λέμφου. Επίσης καλό είναι μετά από μία συνεδρία πρεσσοθεραπείας αλλά και λεμφικού μασάζ να αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες λευκών υδατανθράκων, αλκοόλ, και ζάχαρης. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν μετά από 12 ώρες .

Πότε θα δω το αποτέλεσμα της συνεδρίας;

Η λεμφική αποσυμφόρηση χρειάζεται από 24 μέχρι 48 ώρες για την πλήρη αποτοξίνωση, οπότε το σώμα σας μπορεί να αλλάξει από την αμέσως επόμενη ημέρα.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείται Πρεσσοθεραπεία;

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται οι πελάτες να λαμβάνουν μια σειρά από 8 εως 15 θεραπείες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ατομικές τους ανάγκες. Οι εβδομαδιαίες θεραπείες συνιστώνται για την επίτευξη εξατομικευμένων αποτελεσμάτων, αυτό συμβαίνει επειδή ο θεραπευόμενος έχει διαφορετική και εξειδικευμένη μεταχείριση από το ινστιτούτο μας και ο αριθμός συνεδριών και η συχνότητα τους διαμορφώνεται από τον αισθητικό πρόβλημα και ανάγκη του θεραπευόμενου.

Αντενδείξεις

  • Εγκυμοσύνη
  • Έλκη-πληγές
  • Θρομβώσεις
  • Επιληψία
  • Σοβαρά προβλήματα καρδιάς
  • Παρουσία βηματοδότη
  • Υπέρταση
  • Κήλη στην σπονδυλική στήλη
  • Επιληψία
  • Σακχαρώδης διαβήτης (ινσουλινοεξαρτώμενοι)
  • Πρόσφατο ιστορικό καρκίνου